NIEUWS


Spetterend MegaConcert 2022 samen met de Heinoos

28-08-2022

Wat waren wij blij dat het eindelijk weer mocht! Een MegaConcert. En wat voor een! Met bijna 500 man publiek, 109 muzikanten en de Heinoos kijken wij terug op een geslaagde 25e editie. 

 

Terwijl de achtkamp even verderop plaatsvond werd er in de sporthal al druk opgebouwd, gesoundcheckt & gerepeteerd. 


Vanaf 16:00 konden de muzikanten zich inschrijven, en van 17:00 tot 19:00 werd er fanatiek gerepeteerd. 

 

Al ruim voor de zaal open ging stond er een rij voor het dorpshuis te popelen om naar binnen gaan. Het duurde dan ook maar 5 tot 10 minuten voor de hele zaak vol zat met publiek. Grandioos! Na de aftrap met het Engels volkslied in een "God save the Queen medley", ging het orkest verder met nog een aantal nummers waaronder Mamma Mia, Thunderbirds & Song of freedom.

Met ruim 600 man werd er dan ook flink gefeest op de klanken van de Heinoos, die los van het orkest ook nog een zelf een nummer speelden. Dit was wellicht voor het eerst dat er met "oerend hard" niemand op de knieën zat, maar gesprongen werd er des te meer. De nummers "lieve lieveling & geen stuuver meer weerd" waren ook prachtig om te spelen als orkest samen met de Heinoos, deze stukken zijn speciaal voor orkest gearrangeerd door Henri Gerrits. 

 

Als organisatie kijken wij terug op een zeer geslaagde editie.

 

Tot 26 augustus 2023, dan komen wij uiteraard weer terug!


Geen MegaConcert 2021

13-07-2021

Helaas ook dit jaar geen MegaConcert, voor de 2e keer op rij zal er een aangepast programma zijn voor "Gramsbergen Lichtstad". Het MegaConcert met vele muzikanten die samenkomen en dito publiek past hier helaas niet in.

 

Elk jaar hebben wij wel een aanvulling op het orkest in de zin van solisten, een danspaar, een koor en ga zo maar door.

Dit jaar zou de 25e editie zijn met een hele mooie aanvulling, gelukkig kunnen zij volgend jaar ook!

Wie mee gaan doen? Dat houden wij nog even geheim!

Wij gaan er vanuit dat in 2022 er wel meer mogelijkheden zijn, en dat alle beperkende maatregelen dan echt zijn afgeschaft. Noteer dan ook alvast de datum van 27 augustus 2022, dan is namelijk de feestelijke 25e editie! Tot dan?

Gelukkig hebben wij de beelden nog van de vorige editie uit 2019 en kunnen wij nog even nagenieten!  Ga naar youtube


Geen MegaConcert 2020

Ook de organisatie van de feestweek in Gramsbergen hebben hun activiteiten moeten annuleren i.v.m de maatregelen omtrent de Corona crisis.

 

Het MegaConcert is een vast onderdeel van deze feestweek. Deze valt traditioneel op de laatste zaterdag van augustus. Het evenement valt dan ook binnen de maatregelen, en wij zijn dan ook genoodzaakt het evenement van dit jaar te cancelen. 

Maar wees niet getreurd! Er is alweer een nieuwe datum bekend, noteer jij 28 augustus 2021 in jouw agenda? MEGACONCERT MET 156 DEELNEMERS!

01-09-2019

 

Maar liefst 156 muzikanten waren zaterdagavond 31 augustus in de sporthal in Gramsbergen bijeen voor de 24ste editie van het MegaConcert in het kader van Gramsbergen Lichtstad 2019.

 

Net als voorgaande jaren wordt tijdens de feestweek geprobeerd om zoveel mogelijk musici bij elkaar te brengen. Ieder jaar weer kan het MegaConcert zich verheugen op een groot aantal enthousiaste muziekliefhebbers die naar Gramsbergen komen om deel te nemen aan deze bijzondere muzikale avond. Ook zaterdag was het niet anders en kan de organisatie van Soli Deo Gloria Ane en Harmonie Crescendo KNA zich tevreden stellen met een groot publiek en het aantal deelnemers.


1e repetitie 2019

Vanavond heeft een grote groep muzikanten van Crescendo/KNA & SDG Ane al gerepeteerd. En zij waren niet alleen! Een heel aantal deelnemers van a.s. zaterdag kwamen vandaag al sfeer proeven. Hierbij alvast een heel klein voorproefje van het MegaConcert. Hoe vet klinkt dit al? En dit was de allereerste keer dat hij werd ingezet. Dat beloofd nog wat a.s. zaterdag! Kom jij luisteren of meespelen?

Geplaatst door MegaConcert op Woensdag 28 augustus 2019

INSCHRIJVEN VANAF NU MOGELIJK!

27-05-2019

MegaConcert "editie 2019"

De dirigent voor "editie 2019" is bekend ✔️
De speciale gast is bekend, en hebben de datum in hun agenda staan ✔️
Het muzikale programma is bijna compleet
De zaal is gereserveerd ✔️
Wij als organisatie hebben er weer zin in! ✔️
De laatste hand wordt nog gelegd aan het programma, maar je kunt je al wel vast aanmelden voor het MegaConcert!


En nog veel belangrijker:

De inschrijvingen zijn geopend! ✔️
Ja, je leest het goed! Vanaf nu kun je je weer aanmelden voor het MegaConcert "editie 2019".

Heb jij je al aangemeld?

Houdt onze website en FB-pagina in de gaten voor meer nieuws m.b.t. het programma en dergelijke.

Download
Download hier onze flyer!
Flyer_MegaConcert_2019_A5.pdf
Adobe Acrobat document 68.7 MB

Stil.....

11-02-2019

Het is al een tijdje stil omtrent het MegaConcert, maar wees niet getreurd! Op de achtergrond wordt er al weer hard gewerkt aan editie 2019 en de invulling hiervan. Heb jij 31 augustus 2019 al in jouw agenda staan??


Een volle zaal bij het megaconcert

26-08-2018

Met 151 muzikanten is er afgelopen zaterdag een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het Megaconcert. De muziekverenigingen Crescendo en SDG hadden een prachtig repertoire samengesteld wat door dit enorme aantal muzikanten ten gehore werd gebracht met als dirigent Egbert Stroeve van SDG. De tribune en alle aanwezige stoeltjes waren tot de laatste plaats bezet. Het publiek heeft genoten van een uitstekend concert met vele bekende stukken.

 

Het concert werd geopend door de voorzitter van de Oranjevereniging Gramsbergen e.o., waarna het concert losbarstte met de klanken van de Mars der Medici, gevolgd door Be Our Guest uit Belle and the Beast. In dit stuk was een hoofdrol voor Lisa Redza op alt-saxofoon. Na het meest bekende stuk uit de film Tarzan, Two worlds, bracht gitarist en zanger Erik van ‘t Holt ondersteund door een zestal van zijn leerlingen de klassieker I’m a Believer ten gehore. Later deze avond speelde dit gezelschap een andere klassieker, Leaving on a jetplane. Nummers uit de jaren zestig blijven het goed doen bij het publiek. De avond werd vervolgd door de symfonische hoogtepunten uit de film Frozen. Tijdens het stuk Oblivion van componist Astor Piazolla was het tijd voor de solo Anna Amsink op de sopraansax. Na de Racoon Medley, gearrangeerd door Alfred Willerink, werden er een aantal medewerkers en leden in het zonnetje gezet waaronder een lid die jarig was.

 

Het concert werd afgesloten met de mooie stukken African Symphony en Walking on Sunshine. Het concert werd bedankt met een staande ovatie. Vervolgens kon het publiek nog genieten van een enorm ritmisch gebracht stuk, Carnaval de Paris waarbij het concert helemaal los kon gaan. Na een laatste toegift van het concert werd het Megaconcert 2018 afgesloten, maar zal zeker de komende jaren in het programma worden opgenomen.

 

Het concert was via een livestream te beluisteren via de Noos. Daar is het concert terug te luisteren.

 

bron: www.gramsbergen.nl


Weetje nr. 3

24-08-2018

Dit jaar is er ook aan de thuisblijvers gedacht, want helaas zijn er altijd mensen die om verschillende redenen niet kunnen komen.

Dus...........gaan wij livestreamen! Omroep NOOS maakt dit mogelijk. 

 

Hou morgen onze sociale media in de gaten voor een directe link.

Uiteraard doen wij ook weer ons best om alle filmpjes en foto's zo snel mogelijk online te zetten.

 


Weetje nr. 2

21-08-2018

De jongste deelnemer is slechts 10 jaar oud, en doet voor de 2e keer mee!

De oudste deelnemer is 79 (!!) en speelt al voor de 6e keer mee. 


Weetje nr. 1

20-08-2018

1/3 van de deelnemers doet voor de eerste keer mee met het MegaConcert, geweldig!

Deze deelnemers komen niet alleen uit de provincie Overijssel, maar ook uit Drenthe/Gelderland/Flevoland/Groningen en er zijn zelfs deelnemers uit Duitsland. 


DE INSCHRIJVINGEN ZIJN GEOPEND!

27-05-2018

Goedenavond muzikant van het MegaConcert "editie 2017",

 

De dirigent voor "editie 2018" is bekend ✔️
De speciale gasten zijn bekend, en hebben de datum in hun agenda staan ✔️
Het muzikale programma is bekend ✔️
De zaal is gereserveerd ✔️
Wij als organisatie hebben er weer zin in! ✔️

 

 

En nog veel belangrijker:
De inschrijvingen zijn geopend! ✔️

Ja, je leest het goed! Vanaf nu kun je je weer aanmelden voor het MegaConcert "editie 2018".

Heb jij je al aangemeld?


MEGACONCERT 2017, EEN GEWELDIGE EDITIE!

28-08-2017

In een afgeladen sporthal heeft het Gramsberger publiek afgelopen zaterdag wederom kunnen genieten van het jaarlijkse Megaconcert. Het was een megaconcert ‘Nieuwe stijl’.

 

De Muziekverenigingen SDG uit Ane en Crescendo uit Gramsbergen hebben dit jaar gezamenlijk de organisatie opgepakt. De organisatie had ervoor gekozen een repertoire samen te stellen met muziekstukken die door veel muzikanten konden worden meegespeeld. Dit zorgde, samen met muzikanten uit de omgeving, voor een prachtig groot en gevarieerd orkest van wel 137 muzikanten. De leden van SDG en Crescendo konden van te voren de stukken samen oefenen maar de overige deelnemers hebben in één gezamenlijke repetitie van slechts 2 uur een plek gevonden in het concert. Dit blijft een bijzonder knappe prestatie.

 

Het concert stond dit jaar onder leiding van de dirigent van Crescendo, Alfred Willering . Na het welkomstwoord van de voorzitter van de Oranjevereniging startte het concert met een mars van Wolfgang Wossner, ‘Unter dem doppeladler’. Hierna volgden een aantal muziekstukken die herkenbaar waren voor het grote publiek met toppers als ‘De fabriek’, ‘Skyfall’‘Let me entertain you’ en nummers van Ramses Shaffy en Wim Sonneveld, ‘Laat me’ en ‘Het Dorp’. 

 

De zangeressen Dianne Meesters en Marjon Boonstra waren bij meerdere stukken een geslaagde aanvulling op het muzikale geweld. De stukken werden op een ludieke manier aan elkaar gekoppeld door host Gerwin.

Tijdens het nummer ‘Czardas’ was er een geweldige solo op xylofoon door Mark Boessenkool. Deze werd zeer gewaardeerd door het publiek.

Als toegift en afsluiting van de avond werd het opzwepende nummer ‘Uptown funk’ gespeeld waarbij het publiek van de banken kwam.

 

Bron: www.gramsbergen.nl


WEETJE NR. 6

25-08-2017

Het MegaConcert is onderdeel van de feestweek in Gramsbergen. Deze feestweek wordt volledig mogelijk gemaakt door de Oranjevereniging Gramsbergen e.o..

 

Namens hun mogen een aantal leden van SDG Ane & Harmonie Crescendo Gramsbergen het MegaConcert organiseren. En dat vinden wij geweldig! 

 

Wij kijken uit naar morgen!


WEETJE NR. 5

24-08-2017

De bassectie is goed bezit! A.s. zaterdag kunt u maar liefst 11 (!!) bassen in actie zien.

En dan hebben we het alleen nog maar over de bassen, en niet over de bastrombones/baritonsaxofoons & basklarinetten/fagotten. Dat zijn in totaal ook nog eens 14 muzikanten met een partij die de (zogenoemde) "onderkant" bezetten.


WEETJE NR. 4

23-08-2017

Zaterdag is onze jongste deelnemer nog maar 9 jaar oud. Hij is een van onze slagwerkers! Kunt u hem zaterdag spotten?


WEETJE NR. 3

22-08-2017

Zaterdag zijn er niet alleen blazers en slagwerkers, maar ook nog een (electrische) basgitarist!


IN DE MEDIA

21-08-2017

Beluister hier de uitzending van 8-8-2018 waarin Mark & Jan Jaap Boessenkool meer vertellen over het MegaConcert.


WEETJE NR. 2

21-08-2017

Er speelt zaterdag iemand mee die al 20 jaar geen klarinet meer gespeeld heeft! En het leuke is, haar dochter speelt ook nog eens mee op altsaxofoon!


WEETJE NR. 1

20-08-2017

Fantastisch! Vandaag is de 141e aanmelding binnengekomen, en niet de minste aanmelding!

Een van de baritonspelers is dit jaar namelijk al 65 jaar muzikant, geweldig toch?


AANMELDING NR. 59!


DE BANNERS HANGEN!


NIEUWE WEBSITE ONLINE


1E VERGADERING MEGACONCERT "NIEUWE STIJL"