DIRIGENT WOUT ESHUIS


Dirigent Wout Eshuis
Dirigent Wout Eshuis

 

Wout is gestart op 5 jarige leeftijd bij de Hoogeveense Harmonie en al snel had hij plannen om van zijn hobby zij beroep te maken.

Hij was al op 15 jarige leeftijd dirigent en op zijn 17e jaar werd hij de 1e trombonist van het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest. Daar heeft hij zijn voorbeeld Jan Cober leren kennen die hem heeft geïnspireerd tot het dirigeren met passie en plezier!

 

Tijdens en na zijn conservatoria studies is hij bij vele orkesten op de bok gestaan, altijd met veel succes. Goede en mooie concoursresultaten zodat de orkesten kwalitatief groeiden en dit in combinatie met het plezier van de muzikanten.

Maar ook prachtige concerten met Cor Bakker, Margriet Eshuys, Marco Bakker, Ernst Daniel Smid waren een succes.

In 2009 nam hij samen met enthousiaste jonge musici in Drenthe het initiatief op tot oprichting te komen van het Noord Nederlands jeugd Orkest. Nu, 10 jaar later, staat daar een zeer enthousiast orkest van 80 jongelui die veel plezier beleven aan hun muzikale hobby.

 

Vanaf 2000 is Wout ook een carrière in het onderwijs gestart. Al vele jaren is hij directeur van basisscholen en op dit moment is hij directeur van OBS De Schuthoek in Hoogeveen. Ook daar is muziek een belangrijke pijler.

 

Opleidingen

Artez Conservatorium Zwolle                                     harmonie- en fanfaredirectie

Codarts conservatorium Rotterdam                             trombone klassiek     

                        

Dirigent

Op dit moment is Wout dirigent van de opleidingsensembles van de Hoogeveense Harmonie en dirigent van de Harmonie in Odoorn. Hij is jarenlang werkzaam geweest als dirigent en koperdocent bij 12 muziekverenigingen in noord en oost Nederland. Verder is hij 10 jaar de dirigent geweest bij de jeugdplay inns in de provincie Drenthe die tweemaal per jaar plaatsvonden. Verder is hij werkzaam als interim-dirigent en jurylid bij festivals en solistenconcoursen.